Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PD-L Satu Mare „se curăţă” de corupţi
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Februarie 2012

În lipsa preşedintelui organizaţiei judeţene a partidului, Ioan Holdiş, absent pe motiv de boală, rolurile de gazde ale conferinţei de presă organizată vineri dimineaţa la sediul Partidului Democrat-Liberal Satu Mare le-au revenit secretarului general responsabil de organizaţiile locale din zona de Nord a judeţului, Alexandru Panea, şi preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Femei, Ileana Blidar.

 

Fostul primar al Halmeului, Alexandru Panea, a prezentat câteva date din raportul Institutului pentru Politici Publice din care reiese că senatorii şi deputaţii PDL-işti şi cei UDMR-işti au cele mai multe prezenţe la lucrările Parlamentului, spre deosebire de colegii lor PSD-işti şi liberali, care înregistrează cele mai multe absenţe în sesiunea septembrie – decembrie 2011.

 

El a criticat şi greva parlamentară instituită de Opoziţie, dând citire rezultatelor unui sondaj de opinie realizat recent la comanda PD-L, din care rezultă că 60% dintre români nu sunt de acord cu această grevă.

 

Acelaşi sondaj de opinie plasează PD-L la 20% din opţiunile electoratului românesc, cu un trend crescător datorită, în principal, loviturii de imagine rezultate în urma schimbării guvernului şi a încrederii pe care o au românii în noul premier Mihai Răzvan Ungureanu, într-un procent de 29%, mai mare decât cel al liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

 

Preşedintele pe judeţ al femeilor democrat-liberale, Ileana Blidar, a dat citire unui rezumat al aprecierilor Comisiei Europene, a FMI-ului şi a unor publicaţii din presa occidentală despre ceea ce se consideră a fi rezultate pozitive în urma măsurilor anti-criză luate de Guvernul Boc, exprimându-şi speranţa că acestea se vor simţi şi mai mult în următoarele luni şi îi vor convinge pe români că toate sacrificiile din ultimii ani au avut un rost.

 

Recunoscând că ţelul PD-L, la fel ca al oricărui partid, este rămânerea la Putere, secretarul general Alexandru Panea şi-a asumat, totuşi, o declaraţie curajoasă: „Decât să se prăbuşească ţara, mai bine pierdem alegerile”!

 

Tot el a apreciat ca fiind necesare şi chiar binevenite acţiunile prin care mulţi lideri PDL-işti la nivel naţional şi local sunt cercetaţi în dosare de corupţie. „Dacă unii dintre oamenii noştri vor fi condamnaţi, pe undeva trebuie să ne bucurăm că vom scăpa de ei, deoarece primenirea clasei politice este întotdeauna binevenită” – a declarat Alexandru Panea.

 

Totuşi, exemplificând cu experienţe personale, a insistat asupra prezumţiei de nevinovăţie a tuturor celor anchetaţi, făcând aluzie la ultimul dosar DNA în care apare şi numele preşedintelui Organizaţiei Municipale a Femeilor Democrat-Liberale, Laura Bota: „Şi eu am fost acuzat de multe ori că umblu la femei, dar asta nu s-a dovedit niciodată şi, oricum, faptele sunt deja prescrise” – a glumit secretarul general.

 

El a anunţat că a propus conducerii PD-L Satu Mare trei criterii principale pe baza cărora vor fi selectaţi candidaţii partidului pentru orice funcţie publică. Acestea sunt, în ordine: unda verde din partea Comisiei de Onoare şi Arbitraj a partidului ceea ce ar garanta, teoretic, curăţenia morală a candidatului, adică neimplicarea acestuia în scandaluri de corupţie , competenţa şi ataşamentul faţă de partid.

2298 vizite
Distribuie pe